längtan

Idag när jag var hemma så hade jag mycket tid till att tänka o kom fram till att jag verkligen längtar efter snön och brädan! Ska bli så underbar när snön kommer så man kan dra iväg till backen ;) Fast mest längtar jag till sportlovet så jag ska åka till Åre =D wiiee





Här är två bilder från stöten  för 1½ år sen tror jag, våren 2006 med klassen, Superhärliga dagar =D

dagens övningskörning

När jag, pappa o lotta va ute o övningskörde idag så körde lotta in på nån vändplan o stannade, för just då ringde min läkare till pappa, så hon stängde av bilen.

När vi satt där o väntade på att pappa skulle bli klar i telefonen.. så kom det nån man gående in på gatan och mot vändplanen. Tror han var indisk.
Iallafall så stannade han och började röka, och nån halvminut senare hör man ett panikslaget skrik från en kvinna som kom gående i rask takt mot mannen.
Då tänker man att det har säkert hänt något med deras barn eller så.. men när hon kommer fram till mannen ( efter att hon skrikit på honom hela vägen till honom) så börjar hon putta på honom. Eller mja,, rättare sagt banka väldigt hårt på honom och hon ger honom en rejäl utskällning.
Just då har pappa pratat klart i telefonen och säger "Jaha då byter vi plats då"
.. Det var väldigt pinsamt att gå ut ur bilen då eftersom paret säkerligen inte hade lagt märke till att det stog en bil med 3 människor i precis intill dem...
Men när vi bytt plats och var redo för att åka så hade de båda börjat gå utåt den större vägen, fast mannen gick före kvinnan..
Han började springa och när jag körde om honom hade han kommit upp i en rätt så hög hastighet..
.. jaja sen såg vi inte mer av de paret iallafall...


-

Snälla ring =( Jag hatar egentligen sjukhus men idag vill jag verkligen dit o få hjälp

ännu en dag borta från skolan.

Idag är det torsdag och jag väntar på att Märta ska ringa, och förhoppningsvis säger att jag ska komma till sjukhuset så hon kan ge mig vätskedrivande så jag blir av med mina vätskefyllda händer och fötter. Det känns skumt att inte ens får runt handen kring handleden. och när jag går känns det som jag har kuddar under fötterna. USCH

Jag vill se ut som anna igen =(
Det blir ännu jobbigare om jag har kvar vätskan och åker utomlands till värmen och kanske svullnar upp ännu mer. så snälla få bort det nu ..

hårt slag

Har du haft den känslan, då du kämpat o kämpat och precis segrat och inte riktigt hunnit känna de där lugnet o tryggheten igen- DÅ plötsligt "det" slår till igen, bara helt plötsligt?! Den känslan där du nyss trodde att allt var påväg att bli som vanligt igen men nu känns allt piss ....igen? Vetu. Det räcker nu, jag vill inte vara med längre för jag klarar inte mer. Låt det vara över snart. Jag vill bara vara glad lycklig och FRISK, snälla.

För er som inte vet om sjukdomen ska jag nu berätta om den.
Allt började ungefär i Mars.
För mig tror man att jag fick något slags virus i mig, ( tex kraftig förkylning) och immunförsvaret  jobbade på och det i sin tur triggade igång en inflammatioin i njuren.
Njuren började då rensa bort protein från blodet ("äggviteämne") så jag fick för lågt proteinvärde.
Jag fick någon slags vätska i kroppen, det var så vi märkte det från början (början på April), på morgonen var jag svullen i ansiktet och sen under dagen försvann det och jag blev istället svullen i händerna och fötterna (dit vätskan rinner enligt tynglagen =P) så vi åkte till sös och jag blev inlagt och dom satte direkt inte vattendrivande för att bli av med vätskan i kroppen, och prednisolon och omeprasol.
Jag var inlagd några dagar sen fick jag åka hem och fortsätta med medicinen, 3 gånger om dagen , och den höga dosen skulle jag ha i 6 veckor. Sedan skulle jag egentligen "trappa ner" i 6 veckor till.
Men efter ungefär 5 veckor började biverkningar komma. Först blev jag svullen i ansiktet och sen vart jag påverkad psykiskt, jag levde som i en dröm och var ledsen hela tiden... så jag fick sluta lite tidigare med medicinen.
Sen gick det ett år och jag var helt frisk, men till slutet på sommaren ( i år) så fick jag återfall och fick börja äta medicinen igen.
Det kanske inte låter så hemskt men de som ätit kortison kanske också vet hur jobbigt det är med biverkningarna.. Jag blir helt deppad, och eftersom jag vet att man får ökad aptit ,tappar jag den helt. sen det där med svullnaden..
Jag slutade äta medicin efter nån månad, och sedan gick det nästan en månad och....

..nu, IGEN. EN GÅNG TILL, helt plötsligt!

Nu vill jag bara säga till de människor som finns i min vardag: Förlåt om jag inte kommer vara på topphumör, förlåt om jag kommer vara frånvarande i vissa samtal och förlåt om jag kommer klaga mycket.. Men jag ska försöka vara glad, det går lättare när man har människor omkring sig. Men jag kan behöva en extra kram då och då,



Jag orkar inte..igen.

Detta inlägg är nog mest förstående för människor som känner mig väl och vet om min sjukdom som jag haft.

Den här dagen vart inte riktigt som jag tänkt mig. När jag gick upp imorse som vanligt så tog vi urinprov och till vår stora förvåning visade den plötsligt +4 i proteinvärde. Jag hade 0 bara för några dagar sen !
Vi var tvugna att åka till sös o ta lite prover men vi träffade inte Märta(min läkare) idag..
Troligtvis måste det behandlas igen, men det bestäms helt imorrn..
Nu vill jag bara deppa o sova, hejdå


"Av: Anna Nyman, 1b"

Debattartikel, skitdrömmar?

Den 25 mars 2007 redovisar Nina Björk i en artikel i DN att hennes hem är slitet och trasigt. Men hon tänker minsann inte köpa något nytt. Inte för att det inte behövs eller att saker inte är tillräckligt trasigt för användning utanför att göra en "politisk motståndshandling". Hon hävdar att den nya inredningstrenden är ett hot mot vår ekonomiska och politiska ideologi och därför tänker hon leva i sitt trasiga hem. Själv har hon inte råd att byta ut sitt rangliga soffbord så hon bildar allians med sin penningbrist och kallar det politik.


Björk deklarerar hur onödig hon tycker en tidning om inredningsdrömmar är. "Deras uppgift är att få mig att begära vad jag inte behöver" skriver hon och står på sig själv att inte vara med i leken och "inte byta ut sig". Hon menar att allt är skitdrömmar som man egentligen inte alls behöver.


Men måste det alltid handla om ytlighet att drömma om ett fräscht hem? - Aha, titta hon har ett nytt fräscht kök, gud vilken ytlig människa som är så lättpåverkad av den nya ideologin!


Visst - dagens samhälle handlar väldigt mycket om att ha det snyggt och fräsch i sin omgivning, men är det allt? Är jag tvungen att vara en ytlig människa just för att jag har den där snygga skinnsoffan då min förra sunkiga, ärvda soffa höll på att ramla ihop? Att det någonstans kan handla om komfort, trevnad, trygghet eller liknande är helt ofattbart, eller?


Nina Björk menar att våra skitdrömmar påverkar växthuseffekten och att vi redan har tagit del av en konsekvens till detta; Jorden har blivit varmare. "Hur vi reagerar på den värmen avgör framtiden" skriver hon i sista stycket och avslutar klyschigt med "Och jag köper i alla fall inte fondtapet.". Hon skyller allt på konsumtionen av de lyxiga, onödiga skitsaker som vi "måste ha". Men Björk kör själv aldrig bil, använder endast energisnåla lampor, stänger alltid av datorn, sopsorterar jämt och köper bara miljövänliga näringsprodukter. Eller? Om så är fallet så skulle jag någonstans kunna förstå att man vill söka efter syndabockar på andra håll och beklagligtvis ger hon lyxkonsumtionen skulden.


Hon jämför inredningstrenden och menar på att ärva och gamla saker har människor som är mer miljömedvetna.



 I Aftonbladet, Kultur 2007-04-09 kritiserar Anna Lundberg Ninas yttrande och tycker det är fel att peka ut vissa livsstilar som bovar i växthuseffekten. Hon förstår inte varför man ska skylla på överklassen nu eftersom de "alltid frossat i exklusiva prylar".


"Det går inte att ställa sig utanför och reducera problematiken till en viss livsstil" skriver hon och menar att det finns så mycket mer som påverkar den globala uppvärmningen.


"Vi är alla konsumenter med skitiga händer. Det räcker inte att ta avstånd från någon annans fondtapet eller handväska" avslutar hon. Där håller jag med henne helt och hållet. Du åker hit och dit och flyger över halva jordklotet, men bara för att du avstår att köpa materiella saker till dig själv gynnar du inte miljön bättre.


Visst känns det skönt att tycka sig hitta syndabockar i vårt globala problem, men tyvärr Björk, det är inte bara den orsaken - som du uttrycker så starkt - som är boven.

Av: Anna Nyman 1b


fredaaag.

Nu sitter jag här i soffan med mamma och julia och kollar på Idol. Daniel har preis sjungit och han är verkligen super säker i sin röst, så sablans,nedrans,attans(Haha evelina o iris..idag =D) GRYM!:)hej

Annars så är ju han, Mattias och Marie mina favoriter. O föresten så kan amanda åka ut idag tycker jag (A)

Nog om idol

Idag på fackteckningen i skolan så hade vi figurteckning och vi skulle måla av olika personer som stog modeller. det gick ganska bra men det var lite ovant att bara få 5 min på varje modell, vart ganska stressigt. =P men roligt att lära sig .


På idrotten i skolan hade vi bodypump. kul kul :) härligt att mina biceps fortfrande syns lite hahah ;-)

plugg plugg

Denna vecka är en sån där "kärnämnesvecka" (alltså pluggvecka kan man säga!) och vi har redan kommit onsdagen, alltså bara två dagar kvar.

I början av veckan "bestämde" jag mig för att plugga järnet under mån-fre så jag skulle kunna vara "fri" under helgen och nästa vecka (då vi har karaktärsämnen). Men nu har tre dagar plötsligt swischat förbi och jag börjar inse att jag nog kommer få sitta där nästa vecka o knopa o knepa med min jäkla debattartikel i svenskan -.-

Så, varför kan jag inte lyckas med något jag bestämmer? jag tycker ofta jag sätter ut små deadlines för saker som jag sen INTE klarar.. varför är det så ? Iofs så pluggade jag på måndagskvällen och igår, tisdag, så kunde jag inte plugga eftersom jag red och .... och desperate housewives var =$
men jag kunde gjort mer i skolan.. hmm som till exempel idag så satt jag bara och glodde på svenska lektionen istället för att skriva.. (kanske för att den började kl 16 så man var inte LITE trött och seg)
Jag har kommit fram till att jag jobbar inte så bra i skolan när vi nyligen fått en uppgift.. Jag jobbar nog bäst under tidspress



Oj ursäkta att jag slutar lite mitt i men jag måste GÅ! =O

one thing that poped into my head

Hej hej jag kom o tänka på en sak idag i skolan när vi pratade några stycken. Det är nämligen så att vi har en lärare i skolan (alla vet vem jag pratar om, om man går på DG) som funkar helt enligt schemat.
Det är  lite svårt att förklara... för nu tänker du säkert att "det är väl bra att han är så?" (oj nu råkade jag säga att det var en HAN:p) men det är så att han "stänger av" alla elever om han inte har schemalagt tid för att ha lektion eller hjälpa elever. Jag menar, om det till exempel är mentorstid så får man inte fråga något som rör något speciellt ämne, om det är rast så kan han "inte hjälpa dig just nu" och för att inte ens tala om lunchrasterna, hjälp! .. Då får man knapp yttra ett litet ord till honom.. vad som helst, spelar ingen roll om det handlar om skolan eller inte, för tydligen så ;"du har handledningstid på onsdag, vi tar det då"..

Detta känns väldigt konstigt för mig eftersom jag är van med min gamla skola där man alltid kunde prata med lärarna om allt och de hade oftast tid för en..Man hade liksom en relation till varje lärare.
För denna lärare är man liksom som en sak som driver runt i samma lokal, när det inte är lektionstid..

Hmm.. not good

från skolan

Sitter i skolan på låång englska lektion, very boring. Slutar halv 5 idag och måste skynda mig direkt till ridningen! Usch jag hatar tisdagar i skolan!

Annars älskar jag tisdagar just för att det är ridning... och Desperate Housewives sååklart=D

åh nu slutar rasten också så måste avsluta..


DENISE KRYA PÅ DIG <3 Jag har något att berätta för dig också, hoppas du kommer bli glad :) <3

RSS 2.0