Att ta körkort

Jag håller ju på en del o övningskör o så, gått teorikurs o lite sånt. Jag fyller 18 i april och mitt mål är att bli färdig med mitt körkort tills dess. Så imorse var jag på körlektion med Lennart, gick jättebra, körde runt lite här i haninge och efter la vi upp en plan på hur vi ska gå vidare sen. Han trodde definitivt ja skulle bli klar tills dess så vi får hoppas det blir så! =)

Nu måste jag bara gå dit o skriva en eller fler gånger i veckan så jag har klart med teorin sen också.. Ta med boken upp till idre o träna får jag göra sen.. Jag ska banne mig ha mig körkort snart ! =)


Mina nya spinningskor!

Idag så gav jag mig än en gång ut på SportBH-jakt. Men det verkar bara som jag hittar massa annat när jag letar efter det... Så det blev ingen sportbh denna gången heller.. provade faktiskt en del inne på stadium i sickla, men där var det faktiskt nån fjortis innan mig som hade lämnat kvar massa brunkräm på den.. Urk, hatar sånt! Det är som alla ginakläder. där finns det nästan alltid nån brunkräm rand på halsringningen..uuh..

Men så gick jag vidare till TeamSportia och där hittade jag spinningskor som var på rea! Så hittade ett par från Shimano som var skitbra! Dom skulle egentligen kostat 1100 men nu var dom nedsatt lite så jag slog till. Köpte till nya clips också som vi skruvade dit i affären. Sa att dom kunde sätta dom i mitten först så kunde jag ändra själv sen.. Måste testa på lördag när nästa spinning är, vart jag vill ha dom så det känns bäst. Dom är jättesköna, och tydligen hade det varit bäst i test förra året också. Upp till bevis!


Jag tycker mer om karborreband på spinningskor, det är mycket lättare att fixa snabbt och så är det inte så stor risk att dom åker upp eftersom man bara cyklar, och så finns det inga snören som kan trassla ihop sig eller vara ivägen! Fast på gympaskor föredrar jag snörning =) Blir många träningsskor nu, gympaskor, spinningskor, joggingskor och sen skor som jag har på idrotten i skolan (som inte har svart sula).


Fina skor kan bli fula till fel kläder

Så är det verkligen. Eller själva skorna blir kanske inte fula, men de kan se helt fel ut och helheten blir ful. Idag på stan så såg jag en tjej.. eller en Mamma faktiskt för hon gick o höll ett barn i handen. Hon hade iallafall på sig ett par skor som jag tycker ser ganska fina ut faktiskt, sett dom förut o tyckt att dom kan säkert piffa upp en tråkig outfit me svarta stuprör o skinnjacka..
product view of: Cool fringe boot
Det var typ såna skor hon hade på sig.

Men på henne såg det helt helt fel ut. Hon hade på sig beiga manchesterbyxor som var utsvängda nertill. Dom hade hon knögglat in innanför stöveln så över var det liksom helt bubbligt ovanför. Sen till det hade hon sen en stor ljusrosa dunjacka! Gud vilket slöseri på pengar att köpa dom fina skorna och sedan använda dom fel så det bara ser fult ut!

Jag var tvungen att skriva detta.

Att hälsa på folk.

Vissa som möts bara på måfå och ska hälsa, kramar om varandra o frågar hur läget är... Vissa säger bara Hej, vissa nickar eller mimar ett "hej"..

Om det är en bra vän till mig så stannar jag alltid o pratar, men om det är typ en avlägsen gammal klasskompis från lågstadiet så säger jag "Hej".. Men sen så har jag en till grej jag gör och det hatar jag verkligen att jag gör och skäms otroligt för det! Om jag möter någon person som jag känner igen, alltså inte känner riktigt, utan kanske träffar då och då men aldrig pratar med.. Då brukar det komma det lägsta lägsta Hej:et som finns på hela jorden, som man har tur om man hör. Jag tror jag säger det sådär lågt för att inte låta för entusiastisk så man "riskerar" att personen börjar prata med en, för det vill man ju inte, right ? haha!

Anledningen till varför jag tog upp detta nu var att när jag var påväg hem idag så mötte jag min biträdande rektor på tunnelbanan i en av vagnarna jag skulle gå igenom. Hon kände igen mig o sa "hej" sådär artigt. Och så var det min tur... vad kommer ut?
"..hhe*pip*...." (notera att det var i verklig visk-ton och pipet var typ som om man trycker på en knapp på mobilen)

Herregud vad håller jag på med?! Vem piper som hälsning?! Vilken normal människa gör det liksom. "Jaa hej Anna" " eeh,, *pip*.." Folk måste ju tro att man är den blygaste på planeten..Jag måste verkligen sluta upp med mitt visk/pip-hälsande. Alla människor måste väl kunna säga hej ordentligt. Antingen säger man hej, eller så gör man inte det. Inte nån jäkla mellanvariant som jag olyckligtvis kör...

Skärp dig Anna!


Hickan

Idag när vi skulle ha genomgång på Textil&Mode lektionen så stog alla runt ett bord och Manush gick igenom vad vi skulle göra under dagen.. Moa hade fått hicka så hon stog o hicka under hela genomgången.. Efter ett tag sa Manush "prova och håll andan, det brukar funka för mig.. eller att man skrämmer en eller något" Så Moa försökte men hickade ändå.. Vi fortsatte genomgången och plötsligt sa Manush "..och så har vi redovisning på måndag.." Alla i hela gruppen hoppade till och skrev "VA!?" då sa hon "..nää, jag skoja bara, försökte skrämma Moa så hon skulle bli av med hickan, men jag lyckades tydligen inte" För Moa var den enda som inte reagerade när hon sa så för att hon höll på o träna på o hålla andan, haha!


Inga mer varma dunkande fötter

Mamma och jag var i centrum nyss. Skulle kolla efter en sport-bh. Jag har några stycken och jag måste alltid träna med dubbla BHar för att det gör så ont annars då det inte ger så bra stöd med en (iallafall inte mina).. Och när man har två sportBHar så gör det ont i ryggen när man gör Situps för att det blir en tjock kant där båda slutar och så skär det in i ryggen o så får man märken.. Plus att man blir så himla himla svettig för det blir så varmt med 2 st plus linne över! Iofs så svettas jag alltid så det rinner floder när jag tränar...
Det blev ingen sportBH idag, men det blev en annan grej!

Köpte ett par strumpor på Stadium som man har när man tränar.
NIKE W ELITE TRAINING
Så här står det om dom på Stadium.se:
" Tillverkade i Nikes Sphere-material som låter foten andas vilket hjälper till att hålla fötterna torra. Strumporna har specifka passformer för höger och vänster fot för bättre passform och komfort. De är även förstärkta vid utsatta partier som tå och häl. "

Perfekt för mig. Jag som alltid får så sjukt sjukt varma fötter så det dunkar om dom i slutet mot passet.. Jag svettas så himla mycket och jag har såna vanliga strumpor o träna i annars och det blir så himla varmt i vanliga bomullsstrumpor.. Men nu har jag ju dessa så jag ska testa o recensera!



Vänner



Jag är besatt av Vänner. Jag har blivit beroende. Som tur går det avsnitt varje dag av vänner på TV, men jag vill se mer! Förut hade vi flera vänner-avsnitt inspelade på vår Box men dom är borta. Nu har jag ett program inspelat. Och det tror jag att jag har sett tusen gånger snart! Tänk om jag skulle ha Vänner-boxen! Himmel!
Gud va jag skulle bli glad!
(Gud va min familj skulle bli trött på mig..)

Hår.

Kom o tänka på hur mitt hår såg ut i inlägget under.. Så var det nog efter första slingningen... tycker det blev bättre efter andra:


Från i höstas tror jag.

En ny dag



Äntligen! :) Idag är en bra dag! Skönt att den kom nu!

Idag är vi lediga från skolan, skulle egentligen jobbat men blev inte så. Så jag går här hemma o fixar.
Måste berätta att slasken är borta nu iallafall... det är halt men det är inte slask ! Och så har det kommit lite snö. Typ lite lite, men ändå något. Ser ungefär ut som någon sockrat lite på marken.

Man måste bli trött för att bli pigg?

Det är det som är det jobbiga. Om man är trött måste man göra någonting, röra på sig, tänka.. för att bli pigg. Och när man gör det så blir man trött igen innan man blir pigg. Iallafall så är det tröttsamt o göra något.
Jag svamlar. För att jag är trött. Uuuh.. -.-

Den första metoden jag försökte med idag var att gå ut o gå en promenad. Skönt att få frisk luft men så fort man kom hem igen så kändes soffan så frestande o däcka i, så...

Sen har jag försökt o vila så mycket så man inte orkar vila längre. Så jag har vilat massa massa o efter det kunde jag inte riktigt ligga still men jag var ändå lika seg så jag inte orkar göra något.

Min tredje metod blir nu att lyssna på bra musik.. Varför tänkte jag inte på det från början egentligen? Redan efter en låt nu känner jag mig lite piggare o till och med sugen på o dansa.. Det är konstigt hur man kan bli så trött av ljud, men samtidgt så pigg? Att ligga i soffan o lyssna på TVn är de bästa sömnmedlet för mig, och så blir jag pigg utav att lyssna på musik som jag tycker om...

Såå.. rubriken kanske inte stämmer...

Måndag.

Just nu vill jag bara skriva skriva skriva o berätta allt men jag kan inte! Så idag får bloggen handla om något som inte har med mig o göra idag..

Jag hatar vädret ute nu! Snön försvinner men det är ändå sådär kyligt så innan den försvinner bort så smälter den ihop till is så det blir svinhalt, och sen så blir det pölar ovanpå isen så man går o plaskar samtidigt som man försöker hålla balansen.. För man vill ju verkligen inte ramla och bli badad..
Längtar verkligen till Idre och riktig snö! Jag måste få ha min vecka där i riktig vinter innan jag kan börja välklomna våren sen..
När man var liten så var ju inte vintern såhär? Vi har massor med filmer på oss när vi var små o byggde snökojor i en halvmeter snö typ.. Sen när var de så mycket snö egentligen?.. O Snön på julafton har tagits ifrån oss också! iallafall är i stockholm =( Jag vill ha mycket snö på vintern och mycket sol o värme på sommaren!



Såhär ser det ut utanför mig.. Gud så trist! Is och slask på hela uppfarten och så är de sådär rått i luften, blött o dimmigt..


Varning för somriga bilder!

Det man inte får göra i januari är o kolla på härliga varma sommarbilder! Det gör en verkligen deprimerad. Jag som till och med älskar snöiga kalla vintrar blir deprimerad av o se sånt! Man längtar så himla mycket till sommaren då och så känns det så hopplöst för det är flera månader kvar innan man får känna lite på värmen... Fast å andra sidan så är man redan deprimerad av detta blöta blöta trista ruggiga väder så...

Iallafall så blev jag så suktad av en bild på min dator som jag råkade bläddra förbi nyss..



Tänk o vakna på morgonen och se denhär härliga dagen utanför fönstret? Gud va man längtar..

Eyes.

Tänk va skönt om man slapp prata. Tänk va skönt om alla bara förstod vad man menade genom blickar. Ibland går ju det.. men inte med allt.. Jag tror till exempel ingen skulle förstå om jag försökte säga "Jag vill ha glass med kolasås" genom en blick..

Men! Ibland önskar man att inte ögonen och blicken avslöjade så mycket..
Jag tycker själv att jag är ganska bra på att ljuga med blicken. Jag kan se glad ut fast jag är ledsen till exempel, jag kan se intresserad ut när jag egentligen inte alls lyssnar.. sånt där.. Men det finns en person som nästan alltid kan se igenom mig, och mina fejkade blickar (hur bra jag än tycker dom är!). Hon ser direkt om det är något.. det känns bra, men ändå känns det jobbigt för ibland vill man inte dela med sig av allt.

Hon ser allt, direkt! Och om det verkligen är något jag vill dölja så känns det så jobbigt att säga emot, när vi båda vet att det är fel.

Kram,


 


Söndag.

Idag är det söndag. Jäkla jäkla dag! Tänk va skönt det skulle vara o få två Lördagar istället? Tänk o slippa dendär jobbiga söndagen, då man måste tänka på o lägga sig tidigt, gå o ha ångest inför nästa vecka.
Måndag Tisadag Onsdag Torsdag Fredag Lördag Lördag.. Det skulle kännas bättre va? Och sen kan måndagen börja några timmar senare så man får lite sovmorgon också..

..Fast nu när jag ändå håller på o leker med tanken så... VISST skulle det vara härlig o ha:
Måndag Tisdag -> Fredag Lördag Lördag? Onsdag och Torsdag är liksom bara överflödiga..
För det är ju faktiskt på måndagen som man drar igång hela pluggandet igen.. och tisdag är också en "pluggdag" (plus att det är ridning så den dagen kan man inte hoppa över;D )... Men sen när Onsdag och Torsdag kommer då är man så seg och orkar knappt plugga.. Fast sen på Fredagen så står man ut skoldagen och gör bra ifrån sig igen för att inte ha dåligt samvete över helgen.. Så bort med Onsdag och Torsdag helt enkelt..


"Snälla snälla kungen, Kaaan vi inte ta bort Onsdagen och Torsdagen från veckodagarna? Snäällaa... *blink*? "


5 konstiga saker om mig.

# När jag släckt sista lampan i källaren springer jag varje gång upp så fort jag bara kan för jag låtsas att jag blir tagen av monstret annars..

~
# Jag kan gå på toa, tvätta händerna och äta helt utan att använda fingertopparna. (En merit jag fått utav mitt ständiga nagellacksmålande)
~
# Jag har 3 småkuddar i sängen som har en speciell bestämd plats med en funktion, som dom alltid måste ligga på.(en skyddar mot elementet, en ligger över ett litet mellanrum så jag inte råkar ta ner handen om jag vill ligga med armen så och en i hyllan vid sängen så jag inte ska lägga handen på hårda plattan.)
~
# När jag sminkar mig måste jag alltid kolla i två olika speglar som ligger i olika ljus..
~
# Jag äter nästan allitd upp middagsmaten aldeles för fort så jag jämt får ont i magen efter och sedan tycker synd om mig själv. (se förra inlägget)


Jag är inte den som klagar...

Jäkla jäkla.... jag orkar inte känna såhär nu! Bläää..
Precis när jag skrev detta kom jag på en situation som händer då och då hemma:


Ibland hemma får jag för mig att jag är nog den som är tacksammast i familjen, jag är nog den som klagar minst, den som hjälper till mest.. Då kan jag slänga ur mig "Jag är ju inte den som klagar.." Kanske när familjen sitter samlad framför TVn eller något. Då får jag 3 ansikten som bara skrattar mig upp i ansiktet!?  Hur kan dom göra det! Jag klagar aldrig..... förutom när jag får ont i magen efter maten (men hallå kan jag hjälpa det eller), eller när jag får så ont i benen om jag glömmer stretcha efter träning.. eller när jag inte har något o göra... eller när jag måste göra något jag inte vill... eller.... ja, det finns några gånger.. Men dedär klagar väl alla på? räknas det ens?

Jag tycker iallafall att jag klagar lite.. Iallafall när jag "bestämt" mig för att inte klaga. Om jag bestämmer mig nu att jag inte ska klaga.. Då är jag ju inte den som klagar eftersom jag har inte klagat  sen jag bestämde mig för o inte klaga ..? right? Och nu vill jag inte höra någon säga att den inte förstår min teori här!





Att leva snålt.

Jag lovade mig själv nyligen att jag skulle leva snålt ett tag... spara till när jag fyller år o så..Det gick inte så bra i början.. förra veckan köpte jag de dyraste schampot jag någonsin köpt. 429 kr kostade det. Det var ett Torrschampo från Bumble & Bumble.. Ett torrschampoo med brunt puder.. Eftersom jag är brunett så blir det så jobbigt o "skaka" ur allt puder från torrschampo dom har vitt puder (som är vanligast).. Så jag gav mitt Lee Stafford till Fanny som är blondin, och så köpte jag nytt på NK till mig :) Det är superbra!

Som sagt, det finns på NK för 429;-


Men nu efter detta har jag bestämt att jag ska leva snålt! och denna gång ska jag hålla det.

RSS 2.0