PS!

länken till sidan i inlägget under ligger precis under texten, sorry att den är vit!

hur skriver en fjortis?

Om du någon gång försökt tala med en fjortis på internet så kanske du har märkt att det är svårt att förstå varandra. Det beror helt enkelt på att fjortisar har sitt eget språk.
Med det här lilla verktyget kan du lära dig att skriva som en fjortis.

http://www.fjortis.se/?page_id=24

Fjortisen

Lite kul om fjortisen.

Är ett flocklevande djur som ofta syns vid skymning kring McDonalds, ibland även Sybillagrillar, i stora gäng. Hanarna känns igen på sitt tuppliknande läte och rödprickiga ansikte där jakten på den mest IQ befriade tjejen börjar med att spela upp sin senaste ringsignal på mobilen. Honorna känns igen på sina översminkade, konstgjorda utseenden och rosa stringtrosor som hänger strax under armhålorna. Byxor i barn storlekar är ofta vanliga. Fjortisen kan upplevas som ett mycket störande djur då de under sin vandring i samhället kan utstöta sig höga parningsläten. Ofta i form av svordomar så som t ex. Tönt, hora osv. Antalet av dessa djur har ökat markant på senaste tiden vilket har lett till en het diskussion om det är möjligt att börja skjuta delar av populationen.

Att slå upp "Fjortis"

"Fjortis, efter fjorton, vanligen nedsättande benämning på person i de lägre tonåren och/eller någon som uppför sig på ett pubertalt, omoget sätt. I vissa sammanhang används inte begreppet om en person som är just 14 år, utan för att beskriva en livsstil.

Vad som ofta kännetecknar eller associeras med fjortisar är ett ständigt experimenterande med klädstil, grovt missbruk och överanvändande utav make-up, väldigt dåligt språk, uppträdande och relationer till vänner, familj och vuxna. Fjortisar brukar också dras till väldigt sliskiga och lyckliga poplåtar som anses vara skräp av i stort sett alla andra människor. Detta beteende är vanligt i den yngre puberteten då man söker efter sin identitet och brukar gå över vid ca 16-19 års ålder. Tonåringar i denna ålder försöker få grepp om sig själva, funderar över framtiden, fjärmar sig från föräldrarna och börjar utforska sin sexualitet.

Fjortiskulturen gäller som sagt inte bara flickor i tonåren, utan nu mer spelar det inte någon roll av vilket kön man är. Fjortisar är omyndiga personer som ser sig själva som mogna nog att göra "farliga" och otillåtna saker som inte passar deras åldersgrupp, t.ex. dricka. Beteende som detta kan försvaras med "Dom andra gör/får det", "Det är ett bra sätt att umgås på", "det är gott", med andra ord, man försöker alltså visa sig coola och "vuxna" för sina kompisar. Det finns egentligen ingen bestämd form av Fjortis, utan nästan alla har sin egen uppfattning av uttrycket.

Ordet var från början slang inom raggarkulturen för en omyndig flicka någon ville ha sex med.

Fjortisar brukar oftas siktas i flocker på 5-6 "personer", det är den näste största folkgruppen i Sverige, efter invandrarna. Fjortisar förekommer ofta i sina grupperingar mellan 22.00 - 01.00 på kvällen. De brukar oftast vara förvirrade blonda tjejer som inte hittat sitt rätta jag ännu.

Ett motsvarande uttryck i äldre svenska var det från tyska inlånade ordet "backfisch"."


Hon gör sig till för han?

Jag efterlyser en sällsynt ras!

Något som jag kan bli irriterad över, nästan sur på, är tjejer som blir på ett speciellt sätt när det finns killar i närheten. Tjejer som så fort en kille kommer i närheten, måste söka efter bekräftelse och måste övertyga om att just de är speciella och det är dem man ska tycka om.
Jag efterlyser därför tjejer som kan bara vara som de är , oavsett om ett gäng snygga killar dyker upp på bussen eller liknande?

Kanske finns det bara hos oss upptagna tjejer( alltså inte singlar), att vi kan strunta i omgivningen och bara ägna sig åt sällskapet? Kanske finns det bara hos oss som inte är ute på spelplanen, utan har vårat på det säkra? Usch det låter hemskt. Det låter hemskt att 'om det kunde vara så?' och det låter hemskt att många singlar ständigt är ute på jakt.



Jag tycker det är olika med tjejer och killar. Killar verkar kunna ha sina killkvällar, (typ pokerkväll?) och bara bry sig om kompisarna o sin grej. Killar verkar inte söka efter sån bekräftelse hos tjejer. Dom kör sin grej och går de inte hem är det inte mer med det. (Undantag finns ja, men jag försöker likna majoriteten).
Tjejer är det skillnad med. Tjejer ska försöka vara på de sättet som de tror går hem hos killen/killarna. Oftast leder det till att man ibörjan försöker vara så högljudda som möjligt eftersom det är då man blir hörd och får uppmärksamhet (Jo det är faktiskt så att de som hörs mest syns mest) trist nog.


Nä nu är det nog bäst att jag avrundar inlägget för jag känner att jag blir bara irriterad när jag skriver. Och arga miner vill vi inte se!

Min dag.

Hej hopp nu ska jag berätta för dig om min dag. Så om du känner direkt att det är ointressant behöver du inte läsa =P

Jag började 12 idag och när jag, madde o emelie kommer till skolan så får vi reda på att David, våran engelskalärare är sjuk. Istället ska våran botoxproppade rektor försöka rycka in och ersätta läraren. Det vart inte speciellt mycket engelska, snarare en liten historielektion där det diskuterades negrer . Sen hade vi matte och vi fick tillbaka våra prov.. Jag hade alla rätt, men man kunde ha alla rätt + två stjärnor, och jag fick bara en stjärna. Egentligen borde jag vara nöjd, men på något konstigt vänster är jag inte det. Jag har lite svårt att ta åt mig om jag gjort något bra, jag tänker jämt att jag kunde gjort bättre, vilket jag i detta fall faktiskt kunde!

Efter skolan så åkte jag , emelie o madde till T-centralen o köpte varm vit choklad (mums!)image105
När jag kom till handen så gick jag till handen och sen mötte jag upp mamma och pappa och så handlade vi lite, osen stötte jag på majlöv, som förövrigt fyller år i helgen =D

Ridningen

image104
Igår på ridningen så övade vi på lite på sånt vi redan gjort.. halter, igångsättningar och ökad steglängd i trav över diagonalen. Det gick bra för mig att göra halt från trav och starta i trav också. Men Dino (hästen som jag red) hade sån skumpig trav så efter lektionen hade jag jätteont i mina sittben! Känns som någon tagit bort att fett o alla muskler på rumpan o satt mig i sadeln för o dunka direkt i benen, uuh *ryser*.

Om två gånger ska vi göra något slags dressyrtest, fast då ska fokusen inte vara på hästen så mycket utan hur ryttaren rider och hennes sits. Vi fick ett papper med ett program som vi ska lära oss..
CMBFA - Arbetstrav
AC - Serpentin med 4 bågar över medelinjen
CH - Arbetstrav
HXF - Vänd snett igenom med förlängd steglängd

Ett litet smakprov på mitt i programmet;-) Det är inte speciellt svårt, det blir bara tufft att memorera allt - sånt har jag verkligen problem med!




Nu ska jag göra mig iorndning till skolan, chao bao

Snart slut på skoldagen

Istället för en lektion på 3 timmar så ska vi bara ha 1½ timma och det gör att vi slutar snart, wiie =D
Efter skolan ska jag till ridningen och jag längtar faktiskt =)

Nu äntligen börjar det bli lite varmare (fast typ varannan dag eftersom de verkar växla mellan -5 och +5 grader hela tiden =P) så jag kan använda min Ull jacka/kappa (vet inte riktigt vad jag ska kalla den?) som jag sytt :)

image103

english

Nu ere engleska!

image102

its over.

Provet är nu avklarat. Skönt. det gick ganska bra, jag tror att jag är nöjd med de jag gjorde och jag såg att MVG nivån va ganska låg så jag hoppas på mvg ;)

Efter lunch ska vi ha 3h engelska, OH BLÄ FY

Nu är det prov, kom igen !

image100

-

Nu ska vi inte deppa hela dagen, tänk vad skönt sen när provet är avklarat iallafall ( om jag nu klarar det ).
Snart är det lov och jag bestämt mig för att ha ett underbart lov.

På lördag kväll åker jag och min familj till Åre med nattåget och så ska vi vara där till fredagen. Jag hoppas verkligen på fint väder och ska försöka ta många bilder som jag kan lägga upp sen =)



 Nu börjar lektionen, chao bananaaa

oh-no?

Vi fick precis reda på att DET SKA VARA PROV, åh så arg jag blir. Sen krävs det ju minst godkänt på alla prov för att klara kursen.. visst är det roligt? Kul hörni.


Tisdag morgon, alldeles FÖR tidigt.

Nu har jag precis kommit till skolan, 20 min innan vi börjar. Åh jag måste lära mig att man inte alls behöver åka lika tidigt om man tar bussen.

Idag så har jag den längsta dagen i skolan, 9-16 (tungt!) Vi ska ha 3h datakunskap och 3 h engelska. Egentligen så skulle vi ha datakunskapsprov men eftersom vår klass har haft 5h mindre genomgångar så hoppas jag på att de skjuts upp, för just nu kan jag verkligen INTE gå godkänt =P

Nu är det ju sista veckan innan lovet, och jag har lovat mig själv att ligga i med studierna så jag slipper plugga under lovet, men jag kom precis på att jag måste ändå skissa till Textil&design och rita/måla klart till fackteckningen. Åå, *grr*

söndag

Helgen vill jag inte gärna prata om, men den slutade bra iallafall =)

Idag har jag tränat på datakunskapsprovet som är på tisdag (som jag inte kommer klara, för jag är skitdålig på ps2 och Illustrator.. suck) . Sen var vi en snabbis i centrum och jag köpte denhär söta saken
och så har mamma och jag varit ute och gått, det var superhärligt väder idag !
Just nu sitter jag och kollar på Elle-galan på kanal 5 så det går väldigt segt att skriva detta inlägg...



redan onsdag?

Idag var vi på tygaffären i sundbyberg. Det var ganska stort och det fanns massor av fina tyger , men tyvärr var det väldigt svårt att föreställa sig något i de plagget/plaggen jag hade tänkt och sy, då vårat tema är 20-30tal/Afrika.
Vi slutade faktiskt ganska tidigt idag och det var väldigt skönt så man fick ta del av de underbara vädret! Efter skolan mötte jag upp pappa i handen och så åkt vi hem. Pappa hade väldigt ont i ryggen så jag fick köra hem. Bilarna brevid hade parkerat så HIMLA NÄRA så jag var livrädd när jag backade ut att jag skulle köra rakt in i bilen brevid även om pappa satt där o försökte övertyga att det jag jättebra o krångla sig ut där , haha !

När jag kom hem så satte jag mig vid datorn och fyllde i veckans träningar hittills i träningsdagboken, och sedan började jag lite smått på min romananalys (Blä, usch, fy och blä igen!). Jag hatar romananalyser, och det är därför jag börjar med den redan nu så jag har tid på mig att skriva bra (eller hyffsat åtminstånde) innan den ska vara inlämnad vilket är om typ en månad =P

Nu sitter jag här och ska aldeles strax gå och laga mat till en grupp av matvrak som på nåt konstigt vänster kallar sig för min familj. Efter maten kommer Christopher och man vet aldrig hur länge han stannar, haha, men jag ska väl försöka klämma in ett inlägg innan jag går och lägger mig ikväll.

Ha en trevlig kväll iallafall! /Anheny


PS. till emelie:

 Haha här är den. Där har vi dig lilla söting, helt oskuldsfull =D

alalalalalong

God morgon. Idag är jag på väldigt bra humör. Jag tror det har med vädret att göra. Det är så fint väder ute, soligt och blå himmel, då blir man glad! =)
Idag börjar jag 12, jag har bara en lektion idag (fast den är typ 3 timmar!) och vi ska åka till en tygaffär i Sundbyberg på ett litet studiebesök. Jag hoppas vi slutar lektionen där borta, då är det bara att sätta sig på pendeln hem efter.

Åh gud vad jag längtar efter sommaren idag! Det är olika från dag till dag. När det är mulet, grått och trist, då tappar man liksom orken och lusten och man struntar bara i allt. Men när det är fint väder, då njuter man så mycket av läget och man mår så mycket bättre, men samtidigt så längtar man också efter ännu soligare och ännu varmare, haha!
Jag längtar till sommarlovet, kanske i mitten på sommarn när vattnet i havet kanske blivit i lite mer badvänlig temperatur (även fast det är sjukt kallt hela sommarn!) och man åker ut med båten i kanske en vecka, (Vi har en segelbåt, en underbar sådan) och seglar till olika öar, njuter av läget och solar o badar. Vi brukar åka till Sandhamn en , eller ett par, gånger under sommaren också. Jag älskar Sandhamn! Och den härliga stranden,
Trouville,
är så underbar med den vita och mjuka sanden där man kan ligga och titta på båtarna som åker förbi utanför den stora sandön =)

Annoying

Saker som är väldigt irriterande :

¤ När folk bakom en nyser. man tror jämt liksom att ens hår blivit nerdränkt av personens snor, blää.
¤ När man ska skrapa av grädden från en semla med en sked, och den blir direkt helt full med grädde o de går inte o skaka av så man skrapar o skrapar men de försvinner inte, åh!
¤ När man äntligen kommit på bussen efter att ha stått i kö länge, och alla som redan kommit på har satt sig som en "krans" längs väggen, alltså alla på egen rad och har väskan brevid och ser sådär ruskigt främlingsfientliga ut , grr!

Har inte du några speciella småsaker som du irriterar dig på =P ?

Efter ridningen.

Hej hopp! Jag kom för inte så länge sen hem från ridningen. Det var hoppning! Och det gick väl bra för mig, inget märkvärdigt sådär. Men för Alex gick det lite vildare! Hon hade en häst som brukar vara ganska seg och lagom trevlig, men som var lite från vettet denna lektion. Efter ett antal hinder tyckte Surprise, som hästjäveln heter, att det räckte med hopp. Så han tvärnitade mitt framför hindret och Alex, som i teorin redan var påväg över hindret, flög över huvudet och rakt ner i hindret med en duns.
Mjaa lite såhär såg det ut skulle man kunna säga, om man tänker sig ett hinder framför och en lite mer "flygande" ryttare :P





Nu sitter jag här vid datorn med min trötta kropp efter en hård ridlektion ( Ja, ridning är faktiskt ansträngande och bra träning, tror knappast att du klarar dig igenom ett av våra pass utan träningsverk och ömmande kropp efter! *skryter* )

Tisdag eftermiddag.

Just nu sitter jag i skolan . ÄNTLIGEN har jag fått tillbaks mina saker på datorn, jag gick till kim (Haha kim!) och fick hjälp så nu är allt som vanligt igen.

Jag blev riktigt rädd där ett tag, var orolig att att skulle vara försvunnet ! När människor säger att datan är livet, ligger det faktiskt något i det. Jag skulle bli så ledsen (kanske till och med gråta?) om min dator gick sönder och allt försvann. Jag skulle inte bli ledsen över att jag inte kan chatta , HAHA, utan jag skulle bli ledsen över allt jag sparat på datorn. All musik, Alla bilder ?! allt. Datorn är faktiskt något väldigt personligt, visst håller du med mig ?

Något som jag också har värdesatt och skulle bli väldigt ledsen om det försvann, (som jag inte har på denna dator, men min andra, äldre) är msn historik. Alltså gammal msn historik, hehe.
Det är så roligt att kunna leta upp vad man pratat om med en speciell person, för flera år sedan! haha, töntigt =P?


Haha, jag kan inte sluta le åt honom ^^,

image97

Björns dikt, Vad är Kärlek?
När det bubblar i kroppen som en kolsyrad dricka, när du fnissar som en liten flicka.
När man känner nått man can't deny, when the eagles fly over mountain high.
När all oro är som bortblåst och försvunnen, när simba återvänder i lejonkungen.
När man bara drar replik för att slippa krångla, min pappa är rik, vill du hångla?
Om man spärrar upp sina ögon och tittar bak med huvudet ut, då ser man galen ut.
Det hör egentligen inte hit å höra, det är bara en grej man kan göra.
När jag dansat med Elin en sommarnatt lång,
och vi satt på en parkbänk, jag var kär hon drack rom.
När Elin sa att jag var den vackraste som finns,
såg in i mina ögon och kräktes på mina jeans.
Våga styr som en kapten, våga fall som ett löv, våga chansa och se hur det går.
Vad är fegt? Vad är mod? What is love? Baby don't hurt me, don't hurt me no more

Monday morning.

God morgon.
Jag sitter just nu på veckans tråkigaste lektion och jag kan inte jobba. Jag kan inte jobba eftersom min data krånglar just nu och loggar in på nån annan användare så jag inte kommer åt mina saker, grr!
Som tur är går vi bara 9-11 idag, och efter lunch ska jag och Iris iväg till Eriksdalsbadet och simma !


sunday sunday sunday.

Hej där ! Hmm gud vad jag håller på o fixar i bloggen . Men jag måste ändra lite då och då, blir snabbt tråkigt =O
Men nu är det så att jag har tagit tillbaka en favorit, nämligen röd bakgrund.
Jag gillar röd, det är en varm färg och därför känns det hemtrevligt, haha.

Så välkomna till min varma, hemtrevliga blogg, tjingtjong haha .

Baywatch and mosquitos

Nu har vi precis kommit hem, jag sitter i min älskade säng och knappar på min älskade dator.

Jag har kommit på att jag är en väldigt bekväm person. Det kanske låter positivt , men det är det nog inte alltid..

jaja .

Nu när jag äntligen är frisk igen och kan börja träna, ska jag försöka att verkligen ta tag i det. Jag skulle vilja testa, kanske - låt säga en 8 veckorsperiod?, där jag ska stå i med träningen och inte äta massa onyttigheter... Alltså verkligen vara hård..
Jag är nog inte egenltigen en såndär väldigt onyttig person, speciellt inte på senaste tiden när jag blivit tvungen att tänka på vad jag stoppar i mig (sjukdom, medicin) ... Men man kan alltid bli nyttigare?
Att leva sundare är inte bara bra fysiskt, utan också psykiskt. Man blir piggare och orkar med mer, det blir lättare att koncentrera sig i skolan och man får bättre immunförsvar.
Om jag nu ska testa (jag måste kalla det testa eftersom jag tycker det låter så töntig med "starta mitt nya liv") under en period, måste jag verkligen vilja och vara stark. Jag måste planera? Alltså under veckorna är det ganska lätt, äta en sund frukost, inte småäta i skolan, och på kvällen träna? mycket mer finns inte plats för. Men sen under helgerna, det är då man måste vara hård mot sig själv eftersom det är så himla lätt att saker bara helt plötsligt slinker ner i magen, helt ofrivilligt öppnar det ens mun och tvingar en o tugga o svälja och tycka att det är himmelskt gott. huh =O

Jag menar verkligen inte att det är någon bantning på G, no-no! Inte att låta bli något - utan att tänka på vad man äter =D

Så nu tycker jag att vi kör igång det här testet, som jag nu också har döpt :-)
Klara, färdiga, GÅ - Inte-äta-onyttigt-perioden


12:29 10 feb

Just nu sitter jag i bilen påväg mot vingåkers factory outlet. Äntligen har vi lämnat lägenheten, och åker på en liten shoppingtur innan det bär av mot älskade stockholm.

Det är rått väder ute, blött och mulet och ca +5 grader... Inget roligt februariväder inte.

Jag vill ha snö! Jag vill ha riktig vinter innan vårsolen får titta fram. Som tur är ska jag till åre på sportlovet vecka 9 och ägna en hel vecka åt min älskade bräda, lovely!

Nu börjar jag må lite illa i bilen av att glo in i dataskärmen hela tiden, så är nog dax att sluta skriva.


I'll be back!/ A


If u count from yesterday, it's now the second day, höhö.

Det är morgon i Katrineholm, alla vimsar runt och bäddar ihop bäddsoffor, plockar ihop madrasser och letar efter försvunna strumpor eller liknande. En  "dagen efter" alltså.
Sådana dagar är väldigt icke-omtyckt av mig.

Om en stund ska vi äta frukost, och sedan hoppas jag på lite tempo och action så det bär av hemåt strax därefter.

Idag ska jag nog inte göra så mycket. Jag känner mig faktiskt ganska frisk o kry  , för ovanlighetensskull, så det kanske bär av till gymmet i eftermiddag om jag hinner. Sen måste jag ju såklart plugga.


Time for breakfast, tjiho.

sista för kvällen

Nu ska jag gå o lägga mig.
Eller egenltigen har jag redan lagt mig för länge sen, men tänkte försöka sova nu .
Min dag har varit... inte bra (notera 'inte bra' jag inte menar att det varit hemskt för de).
Just nu sitter jag i Katrineholm hemma hos min moster med just nu 7 sovande personer och ensam vaken.
Vi är här för att hon har fyllt år, ochdet har firats med massa onyttigheter. Kan säga att jag tror inte jag ätit så här mycket på väldigt väldigt länge, och jag hoppas det dröjer väldigt väldigt länge tills det upprepas igen.. puh!

Imorgon bär det hemåt igen, hemåt till pluggandet  (eftersom jag fortfarande ligger efter, buhu)


Godnatt på er. /a

did you know


visste du att jag:
(x) hamnat på sjukhus/akuten
(x) förlorat någon jag älskade
( ) dödat någon
(x) bakat sockerkaka
(x) velat dö
(x) lyssnat på samma låt en hel natt
( ) ätit godis istället för att gråta
(x) varit ordlös
(x) hatat värme
(x) skrivit på någons arm
(x) dissat någon som ringt på min mobil
(x) dissat någon som gillar/gillat mig
(x) hatat någon som jag egentligen älskar
(x) ångrat mig
(x) varit svartsjuk
(x) har ätit middag med någon jag tycker om
( ) tror på det övernaturliga
(x) har hatat mina föräldrar
(x) ätit jättemycket och sedan spytt
(x) hatat min kropp och mitt utseende
(x) spelat gitarr
(/) sjunger i duschen
(x) har sett någon döende
(x) har vibrerat av nervositet
(x) tagit någon på asset
(x) slängt porslin i väggen
( ) tycker att pengar är viktigare än nåt annat
( ) gillar inte då folk frågar mig saker
( ) drömmer ofta mardrömmar
(x) skulle kunna döda för någon
(x) skulle dö för någon
(/) har ett smeknamn
(x) somnat på golvet
(x) hånglat på tunnelbanan/stationen
( ) åkt buss genom halva sverige
(X) kastat mig framför ett fordon
( ) brutit kontakten med någon för en kyss
( ) tagit min kompis pojkvän
(x) cyklat utan händer
(x) känt mig som ett as
(x) kysst mig själv i en spegel
(x) viskat i någons öra
(x) skrapat upp knäna
(x) tuggat på ett grässtrå
(x) hållt i en orm
(x) varit så full att jag inte kunnat gå
(x) trott att jag varit odödlig
( ) kastat min telefon i vattnet
(x) vaknat av att jag gråter
(x) har gråtit i någons närvaro
(x) önskar mig ett liv med en speciell person
(x) har sprungit en kilometer utan uppehåll - inte säker
( ) har aldrig ätit fisk
(x) har sett en film mer än tjugo gånger
(/) kysser med öppna ögon
( ) gillar att städa
(x) har varit lunarnörd
(x) kan tre eller fler språk
( ) har bra självförtroende
(/) tror på gud
(/) är en negativ jävel
(x) drömt att jag varit död
( ) har aldrig druckit öl
( ) trivs med min kropp
(/) är dålig på att säga nej
(x) har någon gång känt dödslängtan
( ) avskyr matte
( ) har varit på hultsfredsfestivalen
(x) har tittat på stjärnorna med en varm känsla i bröstet
(x) hade gosedjur som liten
(x) har förlorat en nära vän
( ) är emot abort
( ) faller nästan alltid för fel personer
(x) skulle kunna ge vad som helst för någon just nu(pojkvän)
(x) gillar muskler
( ) hatar mjölk
( ) vet hur det är att tappa andan av någons skönhet
( ) tycker att alla som inte kan slåss är veklingar
(x) verkligen hatar att gå till tandläkaren
(/) gillar att kasta folk i snön och snömula dom tills dom ber om nåd (hatar o få igen)
(x) vet hur det är att älska någon som är alltför långt borta
(x) älskar någon - väldigt, väldigt mycket <3

Lördag natt, inget bättre för mig .

Jag hatar ångest. Jag hatar att få ångest och jag hatar MIN ångest.
När jag väl ångrar mig, mår jag så dåligt och blir så arg och ledsen på mig själv för hur jag kunde vara så dum.
Fast ångest över något som jag gjort - får jag inte så ofta... Att göra bort sig är inte så farligt , i'm used to it.. Men ångest för något man INTE gjort, eller valt bort... Den ångesten är värst.

Förlåt att jag bara skriver av mig och kanske förvirrar, men jag vågar inte berätta vad det handlar om nu.

-






Här har vi Jag och min syster julia på vårat land, i lekstugan.
(notera julias busiga min =P)

Vilken filmgenre vill du att ditt liv ska vara?


Jag satt och funderade på det i bilen när jag lyssnade på ipoden och det kom kända filmlåtar ibland.

Visst skulle det vara härligt med en romantisk komedi att leva i? Det är nog det första man tänker.. Jag menar

ett lyckligt liv med lite humor i, vem tackar nej till det?

Men sen skulle det väl vara häftigt att ha med lite spänning, kanske få leka lite hjälte och "vara någon"..... Action?

Fast drama är väl ändå härligt..? Att vara med om dramatiska händelser, kanske ett stort uppbrått och sedan en

fantastisk försoning (självklart där det hela slutar i "levde lyckliga i alla sina dar..")

Fast om vi säger såhär.. Romantik, Komedi, Action, Drama, ... är inte det livet genre redan?


-fredag-

Idag var första och sista dagen i skolan denna vecka  =P Äntligen frisk.
Ikväll ska jag bara vara hemma (själv, eftersom krillepille ska ut o roa sig på krogen -.-) och se på let's dance eller något ..

Vi hade matteprov idag i skolan, det gick förvånandsvärt lätt och det kändes bra, så hoppas jag får bra resultat på det ! På eftermiddagen hade vi 2 timmars föreläsning på samhällskunskapen med nån kille som kom från unga aktiesparare. Låååång föreläsning..



A friend

En vän är som en bra BH...


Svår att hitta


Stödjande

Bekväm

Alltid upplyftande

Lämnar dig aldrig besviken och hängig

Och är alltid nära ditt hjärta!!


recept på kladdmuffins

Skulle du tacka nej till nybakade chokladmuffins nu? Noot me....

Kladdmuffins


Kladdmuffins - kladdiga chokladmuffins

Kladdiga chokladmuffins är alltid gott, detta är ett enkelt och välbeprövat recept.

Klocka Tid: 25 min varav 10 min i ugnen

Muffins 16 st

Du behöver:

  • 2 ägg
  • 2 ½ dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 4 msk kakao
  • ½ tsk bakpulver
  • 2 dl vetemjöl
  • 100 g smält smör eller margarin

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Placera ut 16 st bakformar i papper på en plåt.

Smält matfettet i en kastrull på spisen eller i en skål i mikron och låt svalna.

Vispa ägg och socker med elvisp. Vispa ner vaniljsocker, salt, kakao, bakpulver. Tillsätt sist vetemjölet och det smälta matfettet. Vispa snabbt ihop till en jämn smet.

Klicka ut smeten i bakformarna.


Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 10 minuter.


Lägg en handduk över muffinsarna när de svalnat så blir de inte hårda.Kladdmuffins


Sjukhustorsdagminsann.

Åh nu har jag suttit fem minuter och försökt komma på ett bra ord för "en gång i månaden-händelse".. Alltså Den årliga eller Den dagliga finns ju för något som händer en gång inom perioden.. Men finns det något sånt ord för just månad? Hmm.. om du kommer på något så skriv gärnadet .

Well, till saken nu. Jag har varit på sjukhuset idag och fått dropp, som ja får en gång i månaden( det var här detdär ordet skulle vara passande). Denna gång skulle behandlingen bara ta två timmar, alltså snabbare än förra månaden. Denna gång hade vi även emlat mina armar ( jaa, jag måste ha bedövning för att sätta in kranen .. i know, chicken) i förväg så det skulle gå lite smidiare.

Hur det gick ?
Det var helt ok, men jag hatar den otroligt äckliga smaken av medicin i munnen undertiden droppet är igång, och det sitter även i flera timmar efter, uuh.
Nu är det fyra veckor tills nästa gång. Herregud det känns som ett andrahem , SÖS... Om du någongång kommer dit och inte riktigt vet vart du ska, fråga Anna! Hon vet vart hissarna A-G ligger och även vart saschsska akutmottagning, urinvägsmottagning, avdelning 74, röntken samt ultraljud ligger.
image91


Idrottsdagen i romme



Filmade i backen när vi var i romme med skolan, Det roligaste är när Iris inte kan stanna o swischar förbi snabbt hehe.

update.

Tre filmer jag kan se om och om igen:
1. Moulin Rouge
2.
3. sunes sommar

Ställen där jag bott:
1. I samma villa hela mitt liv.
2. -
3. -

Fyra tv-program jag gillar:
1. Desperate Housewives
2. Kyle XY
3. Kustbevakarna & SSRS
4. OC

Fyra ställen där jag varit på semester:
1. Gran canaria
2. Turkiet
3. Kreta
4. Cypern

Tre sajter som jag besöker dagligen:
1. bilddagboken.se
2. playahead.se (och jag skäms för det =P)
3. blogg.se


Två favoriträtter:
1. Lasange
2. Oxfilé & Potatis med god sås

Tre ställen där jag gärna skulle vara nu:
1. Hos Christopher
2. Utomlands
3. Konsert

stress fy o blä?

Nu börjar jag få lite smått panik här hemma i mitt sjuka tillstånd.
Att vara borta en från kärnämnesvecka i skolan brukar inte resultera så gott.
I matten missar jag genomgång av provet (som är på fredag, och det ska jag göra) så jag har räknat själv i boken på "repitionsuppgifterna" inför provet som Åsa, matteläraren, lagt ut på skolans sida.
I Svenska missade jag nån gruppuppgift som endast var på lektionstid, lite övningsuppgift tydligen, så jag tror inte jag -måste- ta igen just det.. Men sen måste jag hunnit läsa en bit i romanen som vi ska göra analys av sen.
I Engelskan missade jag redovisningen av våra "presentation of a novel" , den skulle även lämnas in skriftligt och det har jag gjort, så får redovisa muntligt sen.. hmm
Datakunskapen utgick ju eftersom vi hade Idrottsdag den dagen..
Sen kommer den hemska Samhällskunskapen... där vet jag inte vad jag missat! och det är det ämnet som är så svårt att ta igen i eftersom vi hela tiden får nya uppgifter,prov m.m

ååå....måste hinna ....!!

(Sorry för att jag uttråkat dig med ett inlägg om skolan - världens tråkigaste ämne)

Just nu är det lite körigt. Jag är sjukt stressad, får panik och mår dåligt och kan inte slappna av en sekund för att jag är orolig, men jag ska fixa det och klättra uppåt.


sextest.

Haha gjorde ett sextest och fick förvånadsvärt bra poäng, =D



"Du fick 24 rätt av 30 möjliga

Grattis, du kan massor om sex och har troligen ett genuint sexintresse också, vilket driver dig till att ta reda på mer och mer, och är det något du inte känner till, slår du upp det eller tar på annat sätt reda på vad det betyder. Du hatar att stöta på en sexuell term och inte vara säker på vad den står för. Sen kan du också vara lite av en besserwisser förstås och knäppa folk på näsan med att du kan otroligt mycket om sex. Ibland kanske du har en tendens att teoretisera bort sånt som bäst bara visas med kroppsspråk? Glöm inte att det ibland är bättre med en innerlig kyss, än en knastertorr föreläsning - även om det handlar om ett så spännande ämne som sex. "


Du hittar testet Här!


längtar .

Nu har jag hittat något nytt smaskigt att längta efter ... Låt mig presentera:

over_her_dead_body ((-Komdei / romantik-))
En man förlorar sin fästmö samma dag som de ska gifta sig. En tid senare dyker fästmön upp som spöke hos mediet som tänkt hjälpa till, men istället börjar förälska sig i mannen.


Min älskade idol ,Eva Longoria spelar den döde, spökande färstmön!


Så var det söndag igen ?

Dagen innan måndag - fy o usch ?
Jag har varit sjuk sen i onsdags så har inte blivit av med nån träning och jag har baara varit hemma. Men nu känner jag mig äntligen lite bättre så jag ska gå till skolan imorgon:)
Idag var jag ute o gick en timma med mamma,pappa,lena,tom,johan o oskar.. En timma tyckerjag är skitlänge ju ! Sen så traskade jag till Fanny o va me henne på eftermiddagen, hon är en trevlig prick ^^,
Nu sitter jag här hemma o försöker ta itu med engelska-uppgiften (som egentligen skulle redovisats förr-förra onsdagen, men den lektionen ställdes in) vilket iiinte går så bra... Det går jätte trögt, men jag hoppas lukas kan hjälpa till lite när han kommer hem (a).

På tisdag ska DG(DesignGymnasiet)  till romme, de ska bli skitkul! Samling 06:30 vid bussterminalen på T-centralen, haha puh guud så sent ? Kommer ju lagom gå o lägga mig tills jag ska upp igen. Och sen har jag ju brädan o kånka på... grrr. Lyx för de som inte har eget som åker me en liten ryggsäck eller något .. Fast jag älskar min snowboard o vill inte åka med något annat så det är nog värt o släpa =D

På Torsdag ska jag till sös igen och få dropp... andra månaden nu.
Jag tror jag ska åka hem efter besöket istället för att fortsätta dagen i skolan eftersom förra ången blev jag lite snurrig o svag i kroppen efter kortisonen..
Åh när man sitter där på sjukan o får dropp så tycker jag att man får superäcklig smak i munnen!.. Det är som att istället för att få saliv som sprutar i munnen får man dendär äckliga medicinen istället, och det smakar verkligen BLÄ! har liiite ångest inför tosdagen .. hmm... Längtar till MAJ, lyckliga MAJ.. då ska ja äntligen få sluta med medicinen.. ( fast jag ska fortfarande in till sös med jämna mellanrum o få kortisonen intravinöst -.-..

Nä nu måste jag sluta skriva o plugga vidare. You hear from me later , chao.

Snacka om i-landsproblem!

Vi ska riva en vägg i hallen mellan hallen/trappen och därför behöver vi ta bort alla våra ytterkläder för tillfället till något annat rum. Som en liten lösning har vi köpt en klädstång för att hänga de på. MEN, nu är det så att inte alla jackor får plats på denna klädstång och därför har vi gjort upp att två jackor var får plats. Som tur är har jag två garderober nära hallen varav en inte är helt full så där får jag plats med några jackor i.
Här framlägger jag vårat lilla i-landsproblem:
Vi har en stor villa men en helt fungerande och normal hall, meeeen nu ska dom "renovera" den för att den inte är tillräckligt snygg och problemet: vart ska vi hänga alla våra jackor(eftersom vi är såå himlaaa riiika och har massor av dem?) under tiden uppkommer?
Haha visst låter det hemskt? Lotta, min käre storesyster ( som för övrigt nyligen kom hem från Kenya där hon jobbat på barnhem med barn som knappt har egna kläder) blev full i skratt över vårat heeeeemska och stoooora problem .


*Update: Mamma vädjar till mig och Julia att få köpa en plats på klädstången så hon får plats med en till jacka ( så hon iallafall kan använda 3 olika jackor under tiden vi fixar hallen, haha! suck) Hon erbjuder 10kr för en plats*


RSS 2.0