Göra-ingenting-dieten?

Små förändringar i vardagen kan hjälpa dig att förlora ett par kilo när du inte har tid eller orkar följa någon diet. Här får du därför några små tips till Göra-ingenting-dieten :)

1. Sov gott
En god nattsömn påverkar hormonerna positivt och gör det lättare att gå ner i vikt. Brist på sömn gör däremot så att mängden av det aptitdämpande hormonet leptin minskar och det aptitstimulerande ghrelinet ökar. Sover du dåligt på natten så försök att få tillfälle till en tupplur på dagen. Hormonerna påverkas av hur mycket sömn du får på en 24-timmars period.

2. Stäng av stereon när du äter
Snabb musik leder till att vi äter fortare, och eftersom det tar ungefär 20 minuter för din mage att sända signaler till hjärnan om att den är mätt är sannolikheten att vi äter mer större vid hetsig bakgrundsmusik. Så stäng av stereon innan du sätter dig för att äta, alternativt lyssna på lugn musik.:)


3. Hoppa aldrig över en måltid

Att hoppa över en måltid leder inte till att du går ner i vikt eftersom du kompenserar det vid nästa måltid och då äter mer, eller mer onyttigt, eftersom din hunger och ditt låga blodsocker gör att du får svårare att behärska dig. Kroppen tror också att det är svårt för dig att få tag på mat och går ner på sparlåga, vilket innebär lägre förbränning och därmed svårare att gå ner i vikt!


Kommenteraa råå;)

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0